Referenciák sikeres munkaerő-kölcsönzés projektekről

0 Comments

munkaerő-kölcsönzés

A munkaerő-kölcsönzés akkor működik jól, ha mindhárom érintett (bérlő és bérbeadó cég, illetve a munkavállaló) egyaránt elégedett az együttműködést követően. Ehhez körültekintő tervezésre és egyeztetésre van szükség, különösen a munkakör és az egyéni képességek pontos tisztázása lényeges.

Manapság a munkaerő-kölcsönzésre több vállalkozás is professzionálisan szakosodott, így sok pozitív történetet ismerünk a témában. Ezekből választottunk két esetet, amelyeket egyfajta referenciaként szeretnénk most bemutatni:

„Már korábban is pár alkalommal éltünk a munkaerő-kölcsönzés szolgáltatásával, így reménykedtünk, hogy ezúttal is beválik majd a dolog. Egy ígéretes innováció létrehozásán dolgoztunk éppen, amelyhez elengedhetetlen volt egy online applikáció lefejlesztése. Habár van állandó informatikai részlegünk, ehhez a területhez azonban nem volt elegendő szaktudásunk, így szükségessé vált egy ilyen képesítésű szakember bérlése. A munkaerő-kölcsönzés olyannyira bejött, hogy végül hamarabb be tudtuk fejezni a projektet, amely kiváló eredményt hozott szakmai és gazdasági téren egyaránt.” (élelmiszeripari cég)

„Korábban még nem volt példa a cégünkben munkaerő-kölcsönzésre, de a közelmúltban egy olyan szükséghelyzet állt elő, amelyben érdemi segítségünkre volt ez a szolgáltatás. Eleinte tartottunk tőle, mert nem rendelkeztünk még ilyen tapasztalattal. A vállalkozási portfóliónk egyik divíziója olyan nehéz gazdasági helyzetbe került, amely sajnos leépítést követelt. A látványos munkaerőhiányt tehát bérléssel pótoltuk ki, amely félév alatt helyreállította a cég működését.” (kereskedelmi vállalat)