Műfű erkélyre: milyen típust válasszak?

0 Comments

műfű erkélyre

A műfű választék manapság meglehetősen széles spektrumon mozog, és jellemzően a vásárlók a döntési folyamatban elsősorban az árat és a kinézetet veszik figyelembe. Tény, hogy ez egyrészt egy szubjektív választás, amelyben igenis van helye a személyes preferenciáknak.

Ugyanakkor érdemes néhány szakmai tanácsot kikérni, hogy biztosan meggyőződjünk arról, hogy a választott termék ténylegesen passzol-e a konkrét igényeinkhez. Amennyiben műfű erkélyre telepítése a cél, akkor az alábbi tényezőket vizsgáljuk meg részletesebben:

  • Kültéri/beltéri típus: Mindkettő megfelel a kívánt célra, de valójában elégséges az egyszerűbb struktúrájú és sok esetben kedvezőbb árfekvésű beltéri változat is.
  • Szálhossz: A hosszabb szálú műfű erkélyre mindenképpen ideálisabb, mert puhább tapintású, így a meleg időben akár zokniban vagy mezítláb is kellemes lesz rajta lépkedni.
  • Száltömeg: Amennyiben szeretnénk tényleg puhább műfüvet erkélyre, akkor fontos, hogy a választott termék tömeg/nm száma minél kisebb legyen, elkerülve a durva hatást.
  • Szálsűrűség: Az előbbi faktorral összefügg az is, hogy mennyire sűrűn vannak telepítve a szálak a gyepen. Ez egyfelől fokozza a selymességet, másrészt növeli a természetes hatást. Talán a műfű erkélyre telepítésénél ez utóbbi nem annyira fontos szempont, ezért inkább ne erre költsünk extrán.
  • Anyag-összetétel: A legtöbb műgyep polietilén és polipropilén anyagból, vagy azok fúziójából készül. Jelen esetben érdemesebb inkább polipropilén műfüvet erkélyre szerezni, az alapréteg pedig legyen gumi vagy latex.
  • Színkarakter: Általában azért választunk műfüvet erkélyre, hogy egy alternatív zöldövezetet hozzunk létre, így érdemes minél inkább élethű típusokat előnyben részesíteni. Persze itt sem szükséges elmenni a végletekig.